zaterdag 12 augustus 2006, Veldhausen

Hierbij het laatste verhaaltje van de reis. Ik ben alweer een weekje thuis van de reis maar door problemen met internet ben ik pas weer sinds gisteren online. Ik wilde toch nog even het laatste deel van de reis erbij schrijven en nog wat foto’s toevoegen zodat het compleet is.

Op 1 augustus ben ik naar de Bridge of the River Kwai geweest. Vanaf Pattaya is dat circa 300 km rijden. Om 5.15 uur ben ik opgepikt bij het hotel en zijn toen eerst naar Kanchanaburi War Cementery geweest. Daar liggen veel Nederlanders die omgekomen zijn tijdens de dwangwerkzaamheden aan de spoorrail. Nooit geweten! Daarna naar de spoorrails gegaan en met de trein over de death rail naar een brug langs de River Kwai gegaan. Onvoorstelbaar dat voor iedere houten ligger een arbeider om het leven is gekomen: het totale spoor is 415 km lang…

Daarna door naar een olifantenstation gegaan en daar geleerd een olifant te besturen. Echt leuk om mee te maken. Daarna zijn we met bamboevlotten een stuk stroomafwaarts op de River Kwai gevaren. Daarna doorgegaan naar de echte brug over de River Kwai. De houten brug uit de film bestaat uiteraard niet meer omdat deze gebombardeerd is. Direct daarna is deze stalen brug gebouwd welke aan het einde van de oorlog nogmaals is gebombardeerd. En weer gerepareerd. Toch een heel bijzondere plaats om daar rond te lopen. Daarna nog doorgegaan naar een museum.

Omdat de rest van de groep een 2-daagse tour had geboekt en ik mijn eigen 1-daagse tour had uitgestippeld ben ik alleen teruggegaan met een minibusje naar Bangkok (vol met militairen en harde muziek) en vanaf Bangkok een taxi genomen naar Pattaya.

De volgende dag was mijn laatste dag in Thailand. Ik heb ’s morgens mijn maatpakken opgehaald en daarna nog wat geshopt en gezwommen. ’s Avonds ben ik met de taxi teruggegaan naar Bangkok (± 130 km) en om middernacht ging mijn vlucht naar London. De vlucht duurde 12 uur. ’s Morgens lokale tijd in London Heathrow aangekomen en na twee uurtjes wachten doorgevlogen naar Düsseldorf waar mijn ouders met hebben opgepikt.

Ik denk niet dat ik jullie nog hoef te vertellen of ik het leuk heb gehad of niet. Ik heb het echt heel mooi en bijzonder gevonden en ben blij dat ik het heb gedaan. Veel geleerd over de drie landen en nog veel meer gezien. Deze herinneringen neemt niemand me meer af!

———————————————————————————————————————————————————-

maandag 31 juli 2006, Pattaya

Zoals je ziet zit ik nog steeds in Pattaya. Ik blijf hier tot 2 augustus en dan ga ik naar Bangkok. Ik heb daar dan nog een de hele dag om rond te kijken en rond middernacht vlieg ik terug naar Dusseldorf via London. Gisteren heb ik twee duiken gemaakt vanaf een oude houten boot uit de tijd van de Vietnamoorlog. Ik was alleen samen met een Thais meisje en de instructor, dus perfect om zo een relaxte duik te maken. De eerste duik was een wrakduik. Op 26 meter diepte ligt een oorlogschip dat is gebouwd in 1918 en in 1945 is gebombardeerd waarna het is gezonken. De tweede duik was een koraalduik, dus koraal, veel vissen en een paar blue spotted rays (giftig) gezien.

Vanmiddag ga ik naar de Tiger Zoo. Daar kun je met een tijgerwelp op de foto. Effe gezellig knuffelen. Morgen ga ik naar de Bridge of the River Kwai en naar een museum over de Tweede Wereldoorlog en een kerkhof uit die tijd. Verder nog paardje rijden op een olifant en raften in een boot van bamboe.

———————————————————————————————————————————————————-

zaterdag 29 juli 2006, Pattaya

Zo, mijn eerste bericht vanuit Thailand. Vlucht is allemaal goedgegaan. Heb een nacht in Bangkok geslapen en heb daarna een taxi naar Pattaya genomen. Wil graag nog een dagje gaan duiken en wat van de zon genieten. Maar dat ken ik van mezelf wel. Als ik een uurtje in de zon heb gelegen dan ben ik me al weer stierlijk aan het vervelen. Dus net maar wat touroperators bezocht voor wat leuke tripjes. Ik denk dat ik een tour naar de River Kwai ga doen en misschien nog een dagje naar Cambodia. Je hebt dan toch een mooie rit en ziet wat meer van het land. Verder heb ik gisteren mijn maten laten opmeten voor het maken van twee maatpakken. Ben ik tenminste alvast klaar voor de Kerst… Moet vandaag en morgen twee keer passen en dan worden ze afgewerkt en afgerond. Ben benieuwd!

Verder eigenlijk nog niet zo veel meer te vertellen. Het is een blijft een toeristenoord met veel kroegjes, restaurants en straatverkopers. Maar vooral veel meiden, heel veel meiden. En die willen twee dingen: geld verdienen met sex en/of een Europese man aan de haak slaan en hem trouwen. Het stikt hier dus ook van de oude mannen met hangbuiken met een Thaise chick die zijn dochter of zelfs kleindochter zou kunnen zijn. Het schijnt hier nu niet zo druk te zijn en daarom wordt je letterlijk om de tien meter aangesproken in de hoop je je haar kiest en haar gezellig ‘mee uit eten’ neemt. Dus mocht je nog op zoek zijn, bel of mail Relatiebureau Van Harten en hij zal een paar geschikte partners voor je selecteren.

———————————————————————————————————————————————————-

donderdag 27 juli 2006, Sydney

Nou vooruit, nog 1 berichtje dan vanuit Aussiland. Ben een paar uur geleden geland in Sydney, de stad waar ik voor het eerste stap aan land zette en ook de laatste zal zetten. Wel grappig: je vliegt drie uur en je bent nog steeds in hetzelfde land. Om ongeveer 18.00 uur lokale tijd vlieg ik dan naar Bangkok. Ben nu nog even vlug aan het shoppen en afscheid aan het nemen van het Operagebouw en alles wat met Australië te maken heeft. Ben nog steeds blij dat ik Down Under ben gegaan en wil zeker nog een keer terug.

En dan nu echt: Tot in Thailand!

———————————————————————————————————————————————————-

woensdag 26 juli 2006, Cairns

Dit zal mijn laatste berichtje zijn vanuit Australië. Vanacht vlieg ik van Cairns naar Sydney en morgenmiddag van Sydney naar Bangkok. Straks de auto wegbrengen en dan zit het er op. De laatste paar dagen ben ik in de buurt van Cairns geweest. Ik ben naar Daintree National Park geweest en daar met een boot de rivier op geweest. Verschillende zoutwaterkroko’s (tot circa 5 meter lang) en slangen gezien. Daarna ben ik naar Cape Tribulation gegaan en daar in het regenwoud geslapen. Gisteren en vandaag ben ik naar de Tablelands geweest, een heuvel- en bergachtig gebied ten westen van Cairns. Veel watervallen, regenwoud, enorme bomen en wild gezien. Dat gebied beviel me veel beter dan Cairns. Al die kl*te-toeristen… Heb je niets aan. Geef mij maar de locals in de niet-toeristische gebieden. Veel gezelliger. Maar goed, dat terzijde. Morgen nog een paar uurtjes Sydney in, afscheid nemen van het Operagebouw en de Sydney Harbour Bridge en dan naar Thailand. Ik heb me overigens nog totaal niet ingeleefd in wat er allemaal te doen is en waar ik naar toe ga. Zal straks nog even een boekie over Thailand proberen te scoren. Helaas kreeg ik vanaf hier geen foto’s geüpload dus die moet je nog maar even tegoed houden. Net nog even naar de kapper geweest dus op de volgende foto’s kan m’n coup de foto niet meer verpesten! Of toch wel… Nou ja, hoe dan ook. Mijn oren krijgen weer lucht.

Tot in Thailand!

———————————————————————————————————————————————————-

zaterdag 22 juli 2006, Cairns

Ik ben nu nagenoeg op mijn eindpunt aangekomen en blijf hier in de omgeving tot en met 26 juli. Ik heb de laatste paar dagen weer heel veel gereden en gezien. Zit nu al op 9700 km. Zal het proberen af te ronden, okee? Ik ben van Mount Isa naar Cluncurry en daarna na Quamby gereden. Dat is een dorpje (lees: 1 hotel) waar in totaal 5 mensen wonen. In de wijde omgeving is simpelweg niets. Heb daar gegeten en een nachtje geslapen en het was heel gezellig. ‘Ma’ stond in de keuken te koken en je moest zelf je bord op gaan halen in de keuken met een heerlijke huismaaltijd. En dan zit je met alle arbeiders aan de bar je bord leeg te eten.

De volgende dag ben ik naar Normanton en daarna oostwaards gereden. Dat is echt een kolere-eind door het niets. Soms wel 160 kilometer rijden en dan kom je misschien 10, 15 auto’s tegen. Kom ik opeens een dorpje van niets in gereden, staan daar twee agenten met een lasergun je snelheid te meten! Daar komen nog geen 6 auto’s per uur voorbij! Dan ben je nog wel effe bezig voor je je target aan bonnen hebt gehaald… Heb op de route ook weer slangen gezien en een varaan (hagedisachtig in ieder geval) van minstens anderhalve meter lang en een paar oude mijndorpjes.

Tja, wat nog meer. O ja, ben nog naar Undara Volcano National Park geweest en daar in lavatubes gewandeld, grote tunnels met soms wel een diameter van 30 meter gemaakt door lavastromingen. De tunnels zijn soms meer dan 100 km (!) lang. Daarna op watervallentoernee geweest. Mooie watervallen gezien en alle verschillende maten. En nu ben ik in Cairns.

———————————————————————————————————————————————————-

maandag 17 juli 2006, Mount Isa

Ik rijd nu de mooiste route die ik ooit in mijn leven heb gereden. Ik ben nu in Mount Isa en ben van Townsville landinwaarts gegaan. De Outback in. Het was een rit van bijna 900 km en het eind is nog niet in zicht, maar ik geniet van iedere meter die ik rijd. Ik kan dit nog wel 3 weken volhouden! Het landschap verandert van groene bosomgeving in dor gras land en daarna in rood zand en rode rotsformaties waar weer struiken op groeien. En voor de rest zie je circa 8 auto’s per uur voorbij komen. Op de radio kun je nog 1 radiozender ontvangen en mijn telefoon doet het al dagen niet meer, simpelweg geen ontvangst. Over de 900 km ben ik in totaal 7 dorpjes tegengekomen maar soms slechts 15 man/vrouw woont. De dorpjes bestaan uit een hotel met kroegfaciliteiten, een general store waar je zo ongeveer alles kunt kunt inclusief benzine, een paar verotte huisjes en in de grote speeltuin vind je een paar boerderijen. Leuk om te weten is dat hier boerderijen zijn die net zoveel land hebben als een bijvoorbeeld België en Nederland groot is. Leuk om verstoppertje te spelen. Jij bent hem!

Vanacht in Hughenden geslapen waar ik me al na een uur niets doen stierlijk begon te vervelen en van ellende maar om 20.00 uur naar bed ben gegaan (en toen nog niet kon slapen). Vanmorgen naar Richmond en Cluncurry gereden. In Richmond heb ik een museum bezocht over dinosauriërs en andere versteende dieren. Heb een heel leuk gespek gehad met een lieftallige dame van ± 25 jaar oud over hoe het is om te wonen in de Outback en zo. Ze vertelde me met glinsters in haar ogen dat ze gek was op jagen en “she loves it” om een hert dood te schieten. Ja ja. Ik houd het wel bij m’n puddingbuks. Vanmiddag in Cuncurry een museum over de Flying Doctors bezocht. De eerste thuisbasis was Cuncurry en hier is ook Quantas (grootste luchtvaartmaatschappij van Australië) in 1922 begonnen. Hier ook een leuk gesprek gehad met een local over het leven in de Outback.

Voor morgen en de komende dagen ga ik proberen een 4WD auto te huren. Ik wil naar Alice Springs rijden en dat is zo’n 600 km verwijderd van waar ik nu ben en meer dan 400 km is onverhard. Lijkt me niet verstandig om dat met een Opel Corsa te gaan doen. Alles bij elkaar heb ik al meer dan 8000 km gereden en moet nog minstens 3000 km voordat ik in Cairns ben. Het kan me niet lang genoeg duren!

PS. Zit nu in een internetcafé en hoor op de achtergrond ‘Una Paloma Blanca’ van de George Baker. Het moet niet gekker worden! Wel gezellig…

———————————————————————————————————————————————————-

maandag 10 juli 2006, Miriam Vale

Vandaag weer fijn een stukkie gereden. Heb weer een geweldig oud lokaal hotel gevonden in Miriam Vale. Het hotel zal zo’n 100 jaar oud zijn en een kamer kost ongeveer EUR 15,00 (AU$ 22,00) per nacht. Je gaat dan weer zo’n 80 jaar terug in de tijd. Zelfs de vloerbedekking en bedden zijn volgens mijn nog van voor de oorlog. Je komt nog net geen goudzoekers tegen en de paarden zijn vervangen door Landrovers en andere 4WD’s. Straks weer met de ‘locals’ een biertje drinken in de pub van het hotel en praten over de uitslag van de paarden- en hondenraces, daarna wat eten en dan naar bed.

Morgen ga ik weer een national park bezoeken. Woensdag ga ik naar het eiland Lady Musgrave, een bounty eiland met een groot koraalrif erom heen. Maakt deel uit van het Great Barrier Reef. Ga daar twee duiken maken en voor de rest een beetje snorkelen en kokosnoten tellen.

———————————————————————————————————————————————————-

zondag 9 juli 2006, Hervey Bay

Even weer een berichtje dat alles goed gaat. Het surfen ging goed. Kon goed op het board blijven staan. Ga ik zeker vaker doen! Het is alweer een aantal dagen geleden maar ik zou het je nog laten weten.
Wat heb ik allemaal gedaan de laatste paar dagen: Heb de oude vulkaan Mount Warning beklommen, toen door naar een mooie waterval en daarna door naar Surfers Paradise. Het klinkt zo mooi… Nou, niet dus. Het is het Benidorm van Australië. Vreselijk dus. Ik had een echt surfers paradijs verwacht met leuke huisjes in Mexicaanse stijl en een boel surfdudes en -girlies. Niets van dit alles. Ben er maar weer vlug vandoor gegaan.

Afgelopen vrijdag ben ik naar Australia Zoo geweest, de dierentuin van Steve ‘The Crocodile Hunter’ Irvin. Je weet wel, die kerel die de kroko’s met zijn blote handen vangt. Wat een supermooie dierentuin heeft ‘ie! Heb weer met van alles en nog wat geknuffeld en geaaid: Kangaroes, Koala’s, slang, krokodil, hagedis, geiten. Ja zelfs geiten. Was weer een mooie dag in mijn jonge leventje!

Vanmorgen heb ik vis gevoerd aan een dolfijn. Zo uit ’t vuistje. Daarna doorgereden naar Rainbow Beach en daar wat mooie stranden en grote zandvlakten bekeken en gevoeld. Nu ben ik in Hervey Bay in een hostel. Morgen ga ik weer noordelijker. Kort samengevat: Van Harten vermaakt zich nog prima!

———————————————————————————————————————————————————-

maandag 3 juli 2006, Byron Bay

Eindelijk weer een update! Het probleem was dat ik nauwelijks een normale internetverbinding ben tegengekomen waarmee ik mijn verhaaltje kon schrijven. Ik zit nu in een hostel in Byron Bay en daar werkt het gelukkig wel.

De laatste week weer een boel dingen ondernomen. Vanaf Kantoomba ik naar wat meer afgelegen plaatjes gegaan waar je geen internetcafé’s tegenkomt, laat staan dat je ontvangst hebt met je mobiele telefoon. Heb in een boel leuke oude hotels geslaen van soms meer dan 100 jaar oud. Ik ben onder andere naar Dunedoo, Dubbo, Nevertyre, Warren, Gunedah, Gloucester, Nelson’s Bay, Bulah Delah, Forster, Port Macqairie, Kew en Nabucca Head geweest. Tot nu toe heb ik al zo’n kleine 3500 km gereden. Moet nog zeker een 2000 km dus ik kan noch effe.

En wat heb ik alemaal gedaan: Koala’s gezien, Kangaroes gezien, regenwoud in geweest, naar een koala hospital geweest en daar een koala geadopteerd, papagaaien en kakatoes gezien, dolfijnen en zelf walvissen gezien, met bomen van zo’n 1000 jaar oud geknuffeld en voor de rest heel veel strand en bos.

Morgen ga ik een dagje surfen. Ben benieuwd hoe me dat af gaat… De details krijgen jullie later. Ik kom nu aardig in de buurt van Brisbane. Daar zal ik ook een paar dagen blijven en daarna door naar Cairns.

———————————————————————————————————————————————————-

vrijdag 23 juni 2006, Katoomba

Ik zit nu in het plaatsje Katoomba, midden in het Blue Mountains National Park. Vandaag een mooie rit gereden vanaf Wollongong naar hier. Ik heb de snelweg zoveel mogelijk gemeden en bij ieder bord waar weer wat te bezichtigen opstond effe wezen kijken. Afgelopen nacht heb ik geslapen in een motel dat op de rand van een afgrond van een berg stond. Vanuit mijn bed had ik een fantastisch uitzicht over de stad Wollongong met zijn baaien. Geweldig om al die lichtjes te zien! Vanmiddag ben ik op een verlaten plaats van de Blue Mountains geweest. Ik heb daar zo’n drie uur rond gedoold en heb niemand gezien, zelf geen auto’s op de parkeerplaatsen. Daar heb ik m’n eerste kangaroes en papagaaien gezien. Heel bijzonder om ze zo in het wild te zien in plaats van in de dierentuin.

Helaas is het hier al rond 18.00 uur donker dus kan ik weinig meer doen dan internetten, lezen, tv kijken en rondlopen. Hoewel dat laatste nu ook wat lastig gaat want het regent weer. Gelukkig zal het morgen gaan opklaren en kan ik, hoop ik, zonder mist de geweldige rotspartijen zien. Morgen nog een dagje in Blue Mountains en daarna op weg naar het noorden. Maar waar naartoe precies, dat blijft nog de vraag! Hieronder weer wat foto’s!
Nog even wat over de hostels hier: In alle foldertjes over hostels staan alleen maar mooie girlies en dudes. Nou, ik kan je vertellen dat er alleen maar suffies en nerds zitten. Wat een stelletje contactgestoorden! Normaal gedag zeggen is er niet bij, brillenglazen zo dik als HR++ glas, klaarkomen op de Pentium processor in hun laptop (uiteraard meegenomen) en een Beavis and Butthead-lach (huh, huh huh). Daar gaat m’n natte droom… ;o)

———————————————————————————————————————————————————-

donderdag 22 juni 2006, Wollongong

Vanmorgen vroeg opgestaan op mijn camper op te halen. Kwam daar om 10.00 uur aan en na alle papieren in orde gemaakt te hebben ging ze het bedrag via mijn creditcard af te schrijven. Dat lukte niet en kon ik eerst naar de bank. Ook daar konden ze weinig voor me doen maar pinnen kon ik er wel mee. De camper was overigens gewoon een simpel omgebouwde bus met een paar planken als bed achterin en een paar bloemengordijntjes. Ik had elders nog een aanbieding voor het huren van een nieuwe auto en dat leek me eigenlijk nu maar een beter plan. Heb tegen die kerel van die camper gezegd dat ik geen geld kon krijgen en dat eerst met de bank wilde regelen en hierdoor de bus wilde afzeggen. Dat kon. Direct erna ben ik maar die auto gaan huren en ik rijd nu rond in een Australische Holden Barina (Opel Corsa) met het stuur aan de rechterkant. En daarnaast moet je hier ook nog links van de weg rijden en stond midden in het centrum van Sydney. Gelukkig is alles goed gegaan en heb vandaag het National Royal Park bezocht. Helaas kwam de regen weer met bakken uit de hemel vandaag (wel goed wat het heeft hier de afgelopen maanden nauwelijks geregeld en drinkwater is nog net niet op de bon) dus dat was jammer. Ik heb dus weinig wild gezien. Hopelijk wordt het morgen beter. Heb nu een kamer in een motel boven op een rots geboekt. Een supergaaf uitzicht over de stad! Morgen ga ik de Blue Mountains bezoeken en waar ik daarna heen ga, ik kan het je nog niet vertellen.

———————————————————————————————————————————————————-

woensdag 21 juni 2006, Sydney

Laatste dag in Sydney. Morgenochtend haal ik mijn camper op en ga ik het echte Australië ontdekken. Vandaag veel regen gehad. Bijna de hele dag. Heb van ellende maar een jas gekocht. Vanmorgen het gebied in de wijk Darling Bay bekeken. Erg mooi aangelegd. Toen via de Botanic Gardens naar de Ferries gelopen (met een uur vertraging vanwege de regen) om daar vandaan door te gaan Taronga Zoo. Daar Koala’s, vogelbekdieren en andere dieren die in Australië leven gezien. Ook dieren vanuit Azië en Amerika. Bijzonder was het bijna aan kunnen raken van leeuwen en leeuwinnen. Die lagen tegen het glas aan waar ik weer tegen aan zat. De foto’s zullen z.s.m. online staan. Vanavond naar de film geweest: Cars. Een supergave film a la Toy Story maar dan over auto’s. De volgende nieuwsflash vanuit een andere plaats!

———————————————————————————————————————————————————-

dinsdag 20 juni 2006, Sydney

Gisteravond ben ik geland in Sydney. Het was al donker dus het was even weer wat lastiger om mijn hostel te vinden maar het is gelukt. Singapore was leuk. Een echte westerse stad met aziatische mensen. Heb genoten van hoe alles daar gaat. Uiteraard alle bekende wijken bezocht zoals China Town and Little India.
Ik zit nu in de wijk The Rocks in Sydney. Dat is de wijk bij het Operagebouw. Toen ik aankwam met de trein doemde het samen met de brug op uit de mist. Het begint nu op te klaren dus dan ga ik de brug beklimmen. Verder de rest van het centrum ontdekken. Het weer is goed, ondanks dat het hier winter is: 18 graden, geen wind en licht bewolkt.

———————————————————————————————————————————————————-

zaterdag 17 juni 2006, Singapore

Gisteren met de trein van Emmerich naar Frankfurt gereden. De trip duurde 4 uur maar was de moeite waard. Ben via Keulen en Koblenz naar Frankfurt gegaan. Voor pa en ma: Ik ben straks langs de camping in Sankt Goar gekomen. Gelachen in Keulen tijdens het overstappen: Op een gegeven moment komen er twee oranjesupporters luid ‘Ole ole’ aan het zingen. Ze liepen langs me en ik vroeg in het nederlands wat de stand was. Kreeg ik antwoord in het Duits! Het waren gewoon Duitsers die voor Nederland waren! Het moet niet gekker worden!

Vrijdag om middernacht naar Singapore gevlogen. De vlucht duurde 12 uur maar heb daarvan toch zo’n 7 uur geslapen. Niet slecht. Verder gegamed en met de satelliettelefoon (zit bij iedere stoel) een sms’je gestuurd naar m’n ouders vanaf 10 km hoogte ergens boven India. Leuke ervaring. Wat het kost weet ik niet maar dat zie ik vanzelf. Een paar uur geleden het hotel opgezocht in Singapore. Was effe zoeken maar is gelukt. Ben net een rondje door de stad aan het lopen. Blijk ik midden in de hoerenbuurt te zitten! Vandaar dat m’n hotel zo goedkoop was! ;o) Verder prima hotel: goed bed, airco, tv en vrij nette badkamer. Meer heeft Van Harten niet nodig. De eerste foto’s zijn geschoten maar zal ik de volgende keer erbij plakken. Het is hier 6 uur later dan in NL. Het is bijna 22.00 uur en ga nog wat eten scoren en dan naar bed.

———————————————————————————————————————————————————-

woensdag 14 juni 2006, Garderen

De voorbereidingen voor het vertrek zijn in volle gang. Ik heb vandaag en gisteren nog veel moeten doen voor mijn bedrijf maar dat is gelukkig nu klaar. Zodadelijk nog even op zoek naar een extra rugzak en dan moet ik volgens mij compleet zijn. Vrijdag de 16e vlieg ik van Frankfurt naar Singapore om daar twee nachten te blijven. Daarna door naar Sydney!

Klik hier voor alle foto’s!