Eens in de zoveel tijd ga ik samen met mijn ouders een aantal dagen op vakantie. Dit keer zijn we naar Kroatië en Bosnië-Herzegovina geweest.

Op 15 oktober zijn we vanaf Keulen naar Split gevlogen. Na twee dagen Split en omgeving te hebben bekeken zijn we naar het zuiden gereden en na een overnachting in Tucepi de grens overgestoken naar Bosnië-Herzogovina. We hebben daar Mostar bezocht met zijn beroemde Old Bridge (deze brug is tijdens de oorlog kapotgeschoten en in 2002 weer opnieuw gebouwd, met dank aan Unesco) en de vele kapotgeschoten huizen en gebouwen. Het is nu 16 jaar geleden dat de oorlog is afgelopen maar overal zijn de sporen van verwoesting nog zichtbaar. En aan de kogelgaten in de gebouwen te zien is er belachelijk veel munitie op de stad afgeschoten. En overigens niet alleen op deze stad. Overal waar je rijdt zie je nog ruïnes dat ooit huizen waren.

Na Mostar zijn we doorgereden naar Sarajevo waar we hebben overnacht. De dag erna (19 oktober) was ik jarig en het is toch altijd apart als je je verjaardag in het buitenland mag vieren. Vanaf Sarajevo zijn we via een noordelijke route teruggereden naar Split. Ook dat was een bijzondere route via de Bosnische hoogvlaktes. Na een nachtje in Split zijn we 20 oktober weer teruggevlogen naar Keulen. Hieronder de foto’s.