De Loveparade: Het feest waar ik al sinds 1996 naartoe ga, het feest waar ik zoveel mooie momenten heb beleefd, het feest van de liefde, vrijheid en saamhorigheid, het feest waar ik letterlijk een heel jaar naartoe leefde, het feest der feesten.

Het tijdperk ‘Loveparade’ is voorbij. Om 12 uur vanmiddag heeft de organisator tijdens een persconferentie medegedeeld dat er geen Loveparade meer zal worden georganiseerd. En ik sluit me hier volledig bij aan.

Ja, ik was erbij. Ik stond op één van de wagens en zag dat het druk begon te worden. Helaas heb ik vrijdagavond wat verkeerds gegeten waardoor ik door misselijkheid eerder het terrein heb verlaten. Om ongeveer 16 uur liep ik naar de bewuste tunnel en er was toen al bijna geen doorkomen meer aan. Mensen bleven aan het begin van het terrein staan waardoor de weg er naartoe ernstig werd geblokkeerd. Ik heb een foto gemaakt waarop je ziet dat mensen via de zijhellingen naar boven lopen, nadat daar de hekken zijn platgedrukt. Op de andere foto zie je de twee tunnels, daar waar de mensen een uur na deze foto letterlijk zijn doodgetrapt.

Toen ik aan het begin van de ingang (plaats waar je werd gefouilleerd) aankwam en als die wachtende mensen zag vroeg ik me al af hoe die in hemelsnaam nog het terrein op moesten. Het antwoord is nu helaas bekend…