Van 17 december 2017 tot en met 10 januari 2018 ben ik op reis geweest naar Maleisië en Brunei. Ik ben vanaf Düsseldorf naar Kuala Lumpur gevlogen en een paar dagen later verder gevlogen naar Kota Kinabalu (KK) op Borneo. Met een huurauto ben ik vanaf KK zuidwaarts richting Brunei gereden. Van Brunei heb ik de boot gepakt naar het eiland Labuan.

Van Labuan de boot naar Menumbok in Maleisië gevaren en daarna met de auto via een weg door de jungle naar het zuid-oostelijke deel gereden, naar de plaats Tawau. In Seporna heb ik een duiktrip geboekt rondom het eiland Mabul. Heerlijk gedoken en mooie dingen gezien. Daarna doorgereden naar Sandakan en Sepilok. Hier genoten van de oerang oetangs en andere bijzondere dieren.

Een paar dagen daarna doorgereden naar Kudat en daar de tip of Borneo bezocht, het noordelijkste punt van Borneo. Toen weer terug naar Kota Kinabalu om een vlucht naar de zuiderlijker gelegen plaats Kuching te nemen. Ook een leuke stad om te zijn. Ook daar weer veel bekeken. Tot slot weer terug naar Kuala Lumpur om de dag erna de vlucht terug naar huis te nemen. Kortom, weer veel gezien en beleefd! Hieronder de foto’s: