Sinds gisteren heb ik er een nieuwe held en voorbeeld bij: Dirk van der Wal. De nu 64-jarige Dirk bereikte in 2010 zijn lang gekoesterde doel: het bezoeken van alle landen in de wereld! In totaal zijn er 193 officieel erkende landen en hij heeft er 50 jaar over gedaan om deze allemaal te bezoeken. Het begon met België, toen op de fiets door Europa en kort daarna op de brommer naar Afrika. Begin jaren 70 is hij zelfs naar Vietnam gevlogen om live de Vietnamoorlog mee te maken. Ook de oorlog in Joegoslavië is hij gaan bekijken waar hij met eigen ogen de bombardementen heeft gezien. Kortom: wat mij betreft een echte bikkel die zijn droom heeft nageleefd!

Ik ben zelf nu in 35 landen geweest en had de grens gesteld op minimaal 50 landen die ik in mijn leven wil bezoeken. Maar na het verhaal van Dirk bij Omroep Max te hebben gezien kriebelt het toch wel om de lat een stukje hoger te leggen! Zal ik er 100 van maken?