Mijn avontuur in het bijzondere Nepal zit er op. Gisteren ben ik teruggekomen. Vandaag heb ik de circa 2800 foto’s bekeken en de beste uitgezocht en op de site gezet. In Nepal zijn we een paar dagen in het Chitwan National Park geweest. Daar heb ik voor het eerst neushoorns in het wild gezien. Verder heb ik mij door een olifiant in het water laten gooien. Hij spuit je dan met water uit z’n slurf van zijn rug af. Leuk detail hierbij is dat er circa 100 meter verderop een krokodil in het water aanwezig was…

Na de 3-daagse safari zijn we naar Lukla gevlogen om daar vandaan een 5-daagse trekking te doen in het Himalaya-gebergte. We zijn van Lukla via Phakding, Namche Basar en Kyangjuma naar Khumjung gelopen. Dat ligt op een kleine 4 km hoogte. Een bijzondere tocht met nog mooiere uitzichten en landschappen, met voor mij als hoogtepunt het zien van de Mount Everest. Ik heb echt respect voor mensen die deze 8848 meter hoge berg hebben beklommen. Ik was nog niet op de helft van deze hoogte en dat was al vermoeiend genoeg!

Na de trekking zijn we teruggevlogen van Lukla naar Kathmandu. Ik heb de laatste dagen in de Kathmandu en omringende steden en dorpen verbracht, zoals Bhaktapur, Kirtipur, Patan en Nagarkot. Er is daar zoveel te zien aan tempels, kloosters, stupa’s, mensen, etc. Op mijn voorlaatste dag heb ik een wandeling van circa 17 km in het Shivapuri Wildlife Reserve gemaakt, ook zeer de moeite waard.

Er valt nog zoveel meer te vertellen, maar ik denk dat de meeste foto’s boekdelen spreken. Ik ben in ieder geval weer mooie ervaringen rijker in het alweer 33e door mij bezochte land.