Het werd tijd om een land dat hoog op mijn lijstje stond te gaan bezoeken: Zuid-Afrika. Het land van de Apartheid, het Krugerpark met zijn wildlife, Nelson Mandela, Johannesburg en haar interesante buurlanden Lessotho en Swaziland.

Van 1 november t/m 19 november 2018 ben ik samen met Marjolein in Zuid-Afrika geweest. We zijn gestart in Johannesburg en zijn als eerste naar het Apartheidsmuseum geweest. Daarna zijn we naar de wijk Soweto gegaan en daar onder andere het huis van Nelson Mandela bezocht. Daarna ging de route richting het Krugerpark met onderweg de mooiste watervallen en vergezichten. Het Krugerpark is met zijn prachtige dierenpopulatie en natuur fantastisch om te zien en te beleven. Echt een aanrader.

Na ons bezoek aan het Krugerpark zijn we naar Swaziland gegaan. Via St Lucia, Richardsbaai en Durban zijn we naar Lesotho gegaan. Ook dat was een fantastisch avontuur door de bergen. Via Bloemfontein en Welkom zijn we teruggereden naar Johannesburg om daar vandaan weer naar huis te vliegen.